WHY FASTBRACES®️

WHY FASTBRACES®️
 \  Blog  \  WHY FASTBRACES®️

WHY FASTBRACES®️

Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που θα κάνει ένας έφηβος ή ενήλικας ασθενής που θα ξεκινήσει ορθοδοντική θεραπεία είναι η εξής «Γιατρέ πότε θα βγάλω τα σιδερακια;» Έχοντας υπόψιν πως στις περισσότερες περιπτώσεις μια ορθοδοντική θεραπεία διαρκεί δύο ή τρία χρόνια κυριολεκτικά κρέμεται από τα χείλη του οδοντιάτρου ευελπιστώντας να του πει ένα χρόνο θεραπείας έστω και μειωμένο κατά ένα ή δύο μήνες από αυτόν που έχει στο μυαλό του. Φανταστείτε την έκπληξη αλλά και τα ερωτηματικά που γεννούνται στους ασθενείς όταν τους λέμε ότι η διάρκεια της ορθοδοντική τους θεραπείας θα είναι σε μέρες, ακόμα και σε 120 μέρες. Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό τους είναι ότι πρόκειται για ένα διαφημιστικό κολπο· αλλά και αν ακόμα μας πιστέψουν θεωρούν ότι για να διαρκεί τόσο γρήγορα μια ορθοδοντική θεραπεία θα πρέπει να είναι μια πολύ επώδυνη θεραπεία με ταλαιπωρία για τον ασθενή. Πως όμως μια ορθοδοντική θεραπεία που διαρκούσε δύο με τρία χρόνια μπορεί να ολοκληρωθεί σε πολύ πιο σύντομο χρόνο εντελώς ανώδυνα;

Οι θεραπευτικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα τις πιο πολλές φορές δεν διαρκούν για χρόνια.Μια πληγή παίρνει κάποιες μέρες για να επουλωθεί και η διαδικασία επούλωσης ενός κατάγματος δεν διαρκεί περισσότερο από 60 με 90 μέρες. Στην διαδικασία μετακίνησης του δοντιού το φατνιακό οστούν αποδομείται και ανοικοδομείται. Αυτή η διαδικασία ανοικοδόμησης θεωρείται παρόμοια με το κάταγμα ενός οστού και την διαδικασία επούλωσης του. Επομένως ανάλογο χρόνο θα χρειαστεί και το δόντι για να μετακινηθεί στην σωστή του θέση.

Η φυσιολογική διαδικασία μετακίνησης του δοντιού είναι η ανατολή του δοντιού και ξεκινά από την στιγμή που το δόντι θα εμφανιστεί στην στοματική κοιλότητα μέχρι να πάρει την τελική του θέση στον οδοντικό φραγμό. Αυτή η διαδικασία φυσιολογικά διαρκεί γύρω στις 120 μέρες. Η ορθοδοντική τεχνολογία FASTBRACES®️προκαλεί ακριβώς τον ίδιο τύπο μετακίνησης του δοντιού σε ανάλογο χρόνο με τον χρόνο της φυσιολογικής ανατολής των δοντιών στα παιδιά.

Έχοντας εφευρεθεί και εξελιχθεί τα τελευταία 30 χρόνια από τον Dr Anthony VIazis καθηγητή Ορθοδοντικής από το Νταλλας του Τέξας στις ΗΠΑ η πατενταρισμένη ορθοδοντική τεχνολογία FASTBRACES®️παρέχει το μοναδικό παγκόσμια ορθοδοντικό τριγωνικό bracket, το οποίο έχει αναγνωριστεί σαν πατέντα στις ΗΠΑ, το οποίο έχει ελεγχθεί εργαστηριακά αλλά και κλινικά και βοηθά τους οδοντιάτρους να ισιώσουν τα δόντια των ασθενών εύκολα με ασφάλεια και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα ακόμα και σε 120 μέρες. Τα τριγωνικά αυτά « σιδεράκια» ξεκινούν να φέρνουν τις ρίζες των δοντιών σε κατακόρυφη θέση καθώς αυτά κινούνται προς την τελική ευθυγραμμισμένη θέση τους, από την πρώτο λεπτό της θεραπείας με ένα και μόνο συρμα! H διαδικασία αυτή ονομάζεται , έχει καθιερωθεί από την FASTBRACES®️, “orthoeruotion” η οποία σημαίνει ορθοδοντικά υποβοηθούμενη ανατολη των δοντιών η οποία μιμείται την φυσική διαδικασία της ανατολής των δοντιών. Είναι μια πατενταρισμένη μέθοδος η οποία παράλληλα αποκαθιστά και την μορφολογία της φατνιακής ακρολοφιας , με τον ίδιο τρόπο που τα δόντια ευθυγραμμίζονται φυσικά χωρίς παρέμβαση. Μ αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τις εξαγωγές των δοντιών και σε πολλές περιπτώσεις και ορθογναθικές επεμβάσεις. Ακόμα και σε περιπτώσεις που απαιτείται η τοποθέτηση εμφυτευμάτων μπορούμε να ετοιμάσουμε τους χώρους για την τοποθέτηση τους ακόμα και σε διάστημα 100 ημερών που είναι πολύ σημαντικό στην επανορθωτικη οδοντιατρική.

Επίσης καθώς με την ορθοδοντική τεχνολογία FASTBRACES®️ αποκαθιστούμε την φυσιολογική μορφολογία της φατνιακής απόφυσης με τα ίσια δόντια , τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας ιδίως τα (gram-) δεν μπορούν να συγκεντρώνονται στις ανώμαλες επιφάνειες της φατνιακής ακρολοφίας που βρίσκονται γύρω από τα συνωστισμένα , μη ευθυγραμμισμένα, δόντια. Τα μη ευθυγραμμισμένα δόντια είναι δύσκολο να καθαριστούν και έτσι τα επιθετικά κατά gram- βακτήρια που συνδέονται μ αυτά ( Treponema denticola, Fusubacterium nucleatum) είναι μια απειλή όχι μόνο για την στοματική υγεία αλλά και για την γενικότερη υγεία του κάθε ανθρώπου. Μελέτες έχουν συνδέσει την παρουσία αυτών των βακτηριδίων με σοβαρά νοσήματα όπως η νόσος Altzheimer, καρκίνος του εντέρου και καρδιαγγειακές παθήσεις. Η ορθοδοντική τεχνολογία FASTBRACES®️ δινει στον οδοντίατρο την δυνατότητα να θεραπεύσει την επίμονη μορφή ουλίτιδας που επικρατεί γύρω από τα συνωστισμένα δόντια αφού τοποθετήσει «σιδεράκια» και τα ευθυγραμμίσει σε διάστημα ακόμα και 60-90 ημερών. Με αυτό τον τρόπο η ορθοδοντική ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια της αισθητικής και μπαίνει στην καθημερινή οδοντιατρική ρουτίνα σαν μια επιτακτική ανάγκη, εκεί όπου πρέπει να γίνει, όχι μόνο για την αισθητική και στοματικη υγεία αλλά και για την υγεία και ευεξία ολοκλήρου του οργανισμού.

Dr. Andreas Aspros works in the field of Aesthetic Dentistry and specializes in Smile Design, which involves designing a nice, aesthetic and functional smile with the use of veneers.

Get in touch

Nikolaou Nikolaide 3, Office 109 ,
Postal Code: 8010
Eleftherias Avenue 79, Chloraka,
Postal code: 8220
Michalakopoulou 14, Office 204
Demitas Tower, Postal Code: 1075
70009067

Get in touch

Nikolaou Nikolaide 3,
Office 109 ,
Postal Code: 8010
70009067
© 2023. Andreas Aspros. All Rights Resereved. Website Design by G.K Progress I.T.C Services Ltd
BulgarianChinese (Simplified)EnglishEstonianFrenchGermanHebrewItalianJapaneseKoreanLatvianPolishPortugueseRomanianRussianSlovenianSwedishTurkishUkrainian