Πως μπορείτε να φροντίσετε τα δόντια σας, όταν δεν μπορείτε να δείτε τον οδοντίατρο σας

Πως μπορείτε να φροντίσετε τα δόντια σας, όταν δεν μπορείτε να δείτε τον οδοντίατρο σας
 \  Blog  \  Πως μπορείτε να φροντίσετε τα δόντια σας, όταν δεν μπορείτε να δείτε τον οδοντίατρο σας

Πως μπορείτε να φροντίσετε τα δόντια σας, όταν δεν μπορείτε να δείτε τον οδοντίατρο σας

Πως μπορείτε να φροντίσετε τα δόντια σας, όταν δεν μπορείτε να δείτε τον οδοντίατρο σας.

Η Οδοντιατρική στην εποχή του Covid-19 δημιουργεί νέα δεδομένα στην καθημερινή φροντίδα των δοντιών λόγω του γεγονότος ότι τα περισσότερα οδοντιατρεία παραμένουν κλειστά σαν μέτρο αποτροπής της εξάπλωσης αυτού του ιού.

Καταρχήν τώρα που μένουμε σπίτι και πιθανόν να καταναλώνουμε περισσότερες τροφές είναι αναγκαίο να βουρτσίζουμε περισσότερο τα δόντια μας . Έτσι λοιπόν αν συνηθίζανε να τα βουρτσίζαμε μια φορά την ημέρα θα πρέπει να τα βουρτσίζουνε δυο φορές. Η χρησιμοποίηση οδοντικού νήματος παραμένει απαραίτητη.

Επίσης είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε στοματικό διάλυμα. Ο ιός αυτός επιβιώνει στο σάλιο και το στόμα είναι μια από τις κύριες πύλες μεταφοράς του ιου στους πνεύμονες. Ξεπλένοντας το στόμα μας με στοματοδιαλύματα που περιέχουν οινόπνευμα εξουδετερώνουμε τον ιό στο στόμα. Παράλληλα κάνοντας γαργάρες μπορούμε να εξουδετερώσουμε τον ιό αν έχει προχωρήσει στο πίσω μέρος του λαιμού. Εάν δεν έχετε πρόσβαση στα στοματικά διαλύματα με οινόπνευμα μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε αραιωμένο διάλυμα υπεροξειδιου του υδρογόνου.
Μην μοιράζεστε την οδοντόβουρτσα σας και καθαρίστε την σχολαστικά μετά από κάθε χρήση. Παράλληλα βοηθούν και οι ρινικές πλύσεις με αλατονερο η αραιωμένο διάλυμα υπεροξειδιου του υδρογόνου. Αποφεύγεται το πιτσίλισμα του νερού στο πρόσωπο κατα την διάρκεια του βούρτσισματος γιατί έχει βρεθεί ότι ο ιός μεταδίδεται και με την επαφή μολυσμένων σταγονιδίων με τα μάτια. Εννοείται ότι πλένουμε σχολαστικά τα χέρια μας μετά από το βούρτσισμα, την χρησιμοποίηση οδοντικούς νήματος και το ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα. Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το στόμα και γενικά το πρόσωπο μας με τα χέρια μας.

Εάν έχουμε πόνο επικοινωνούμε με τον οδοντίατρο μας ο οποίος προσπαθεί να τον αντιμετωπίσει με οδηγίες για λήψη παυσίπονων η αντιβίωσης. Είναι καλό επίσης να αποφεύγονται η κατανάλωση πολύ σκληρών τροφών, το δάγκωμα των νυχιών η κάποιων σκληρών αντικειμένων , συνήθειες που είναι επιρρεπείς οι άνθρωποι σε συνθήκες άγχους, γιατί μπορεί να προκληθούν κατάγματα δοντιών η εμφράξεων ( σφραγίσματα) από αυτές τις συνήθειες. Στους ασθενείς που φορούν οδοντοστοιχίες η ναρθηκες η αλλες κινητές εργασίες συνίσταται να καθαρίζονται σχολαστικά.
Τέλος η σωστή διατροφή, η λήψη βιταμίνης C και άλλων συμπληρωμάτων διατροφής, ο επαρκής ύπνος, η καθημερινή σωματική άσκηση, η προσπάθεια διατήρησης του stress σε χαμηλά επίπεδα, και ο περιορισμος μας στο σπίτι είναι σίγουρα μετρα που μειώνουν σημαντικά τον κινδυνο μόλυνσης από τον ιό.

Δρ Ανδρεας Ασπρος
Οδοντιατρος

Dr. Andreas Aspros works in the field of Aesthetic Dentistry and specializes in Smile Design, which involves designing a nice, aesthetic and functional smile with the use of veneers.

Get in touch

Nikolaou Nikolaide 3, Office 109 ,
Postal Code: 8010
Eleftherias Avenue 79, Chloraka,
Postal code: 8220
Michalakopoulou 14, Office 204
Demitas Tower, Postal Code: 1075
70009067

Get in touch

Nikolaou Nikolaide 3,
Office 109 ,
Postal Code: 8010
70009067
© 2022. Andreas Aspros. All Rights Resereved. Website Design by G.K Progress I.T.C Services Ltd
BulgarianChinese (Simplified)EnglishEstonianFrenchGermanHebrewItalianJapaneseKoreanLatvianPolishPortugueseRomanianRussianSlovenianSwedishTurkishUkrainian