Οι ολοκεραμικές όψεις το σημαντικότερο μέρος στην διαδικασία αλλαγής του χαμόγελου.

Οι ολοκεραμικές όψεις το σημαντικότερο μέρος στην διαδικασία αλλαγής του χαμόγελου.
 \  Blog  \  Οι ολοκεραμικές όψεις το σημαντικότερο μέρος στην διαδικασία αλλαγής του χαμόγελου.

Οι ολοκεραμικές όψεις το σημαντικότερο μέρος στην διαδικασία αλλαγής του χαμόγελου.

Οι ολοκεραμικές όψεις είναι ίσως το σημαντικότερο μέρος στην διαδικασία αλλαγής του χαμόγελου. Υπάρχει η εντύπωση ότι οι αλλαγές στο χαμόγελο είναι αποκλειστικό προνόμιο των ανθρώπων του θεάματος πράγμα το οποίο είναι εντελώς λανθασμένο. Οι όψεις είναι μια δημοφιλής επιλογή ανάμεσα στους φοιτητές ,στους αυτοεργοδοτούμενους, τους υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και γενικά σε όποιον επιθυμεί ένα πιο ελκυστικό χαμόγελο.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΨΕΙΣ (VENEERS)
Είναι λεπτές ΄΄φέτες΄’ πορσελάνης που συγκολλολούνται στα υφιστάμενα δόντια του ασθενούς. Ο ασθενής νοιώθει και αισθάνεται ότι έχει φυσικά δόντια αφού η δύναμη των όψεων είναι παρόμοια της φυσιολογικής αδαμαντίνης.

ΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΨΕΙΣ
Ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι αυτό του αποχρωματισμού των δοντιων. Πολλοί ασθενείς κατευθύνονται στην διαδικασία της λεύκανσης η οποία τις περισσότερες φορές δεν δίνει επαρκή λύση. Ακόμα ένα ζήτημα που μπορεί να επιλυθεί με τις όψεις είναι αυτό του σχήματος και του μεγέθους των δοντιών. Μικρά διαστήματα μεταξύ των δοντιών μπορούν να κλείσουν, πολύ μικρά δόντια μπορεί να επανέλθουν στις κανονικές τους διαστάσεις, μικροανωμαλίες και μικρορωγμές στην αδαμαντίνη μπορεί να καλυφθούν,μπορεί ακόμα να γίνουν και μικροαλλαγές στην θέση των δοντιών. Χρησιμοποιούνται επίσης για την αποκατάσταση των δοντιών με τεράστιες αποτριβές.
Όπως έχουμε πιο πάνω αναφέρει το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι όψεις είναι η οδοντιατρική πορσελάνη. Είναι απολύτως βιοσυμβατή και μπορεί επίσης να κτιστεί σε οποιαδήποτε απόχρωση θέλουμε για να πετύχουμε το τέλειο χρώμα για κάυε ασθενή. Οι αναφορές των ασθενών μας κάνουν λόγο για ένα υλικό το οποίο αισθάνονται τόσο φυσικό όσο τα φυσικά τους δόντια.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ
Μια αλλαγή στο χαμόγελο δεν αφορά μόνο τα κατεστραμμένα, τα αποχρωματισμένα ή τα δόντια με ανωμαλίες στο σχήμα. Η κεντρική ιδέα είναι η συνολική μεταμόρφωση των δοντιών με σκοπό να βελτιώσουμε όχι μόνο την ελκυστικότητα του χαμόγελου αλλά και ,προσέξτε το αυτό, και την εμφάνιση του προσώπου. Το μεγάλο πλεονέκτημα των όψεων είναι ότι δεν χρειάζεται πια να κάνουμε δραστικές αλλαγές στα δόντια για να βελτιώσουμε την εμφάνιση τους.Πρακτικά χρειάζεται η αφαίρεση 0.5mm αδαμαντίνης,ποσό που είναι μικρότερο από το ποσό αδαμαντίνης που οι άνθρωποι χάνουν από τις καθημερινές τους δραστηριότητες όπως το φαγητό ,η χρήση αναψυκτικών κλπ.

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ
Μια αλλαγή στο χαμόγελο ξεκινά από μια λεπτομερή εξέταση των δοντιών αλλά και των άλλων στοιχείων του στοματοφναθικού συστήμ<ατος που είναι οι μύες και οι αρθρώσεις. Σημαντικό στοιχείο είναι και η σωστή επικοινωνία ασθενή και οδοντιάτρου. Κάποιες ακτινογραφικές και εύκολες κλινικές εξετάσεις είναι επίσης απαραίτητες.Πριν ο οδοντίατρος΄’αγγίξει’ τον ασθενή πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ο ασθενής να έχει υποψιν του το τελικό αποτέλεσμα τόσο μέσα από τις αισθητικές προσομοιώσεις-cosmetic simulation- όσο και το wax-up το οποίο είναι το νέο σας χαμόγελο σχεδιασμένο σε ειδικό κερί και το οποίο μπορούμε να δοκιμάσουμε στο στόμα του ασθενούς.Αφού ο ασθενής εγκρίνει το τελικό αποτέλεσμα ορίζεται ένα ραντεβού στο οποίο παρασκευάζονται τα δόντια, παίρνονται αποτυπώματα και κατασκευάζονται προσωρινές όψεις,μέχρι ο κεραμίστας-οδοντοτεχνίτης να κατασκευάσει τις μόνιμες όψεις.Όταν ο κεραμίστας τελειώσει τις όψεις τότε κανονίζουμε ένα ραντεβου για να τις συγκολλήσουμε στα δόντια. Οι όψεις είναι ανθεκτικές και διαρκούν 10-15 χρόνια φτάνει να τις φροντίζουμε όπως τα φυσικά μας δόντια.Σε κάποιους ασθενείς μπορεί να διαρκεσουν και περισσότερο. Σαν αισθητικός οδοντίατρος έχω δει την τεράστια επίδραση που είχε η αλλαγή του χαμόγελου σε ασθενείς μου που ‘τόλμησαν’ να κάνουν το βήμα αυτό στους διάφορους τομείς της ζωής τους.Βλέποντας κάποιες πριν και μετά φωτογραφίες θα καταλάβετε ότι η επίδραση ενός χαμόγελου είναι κάτι τόσο δυνατό που ίσως οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν.

Dr. Andreas Aspros works in the field of Aesthetic Dentistry and specializes in Smile Design, which involves designing a nice, aesthetic and functional smile with the use of veneers.

Get in touch

Nikolaou Nikolaide 3, Office 109 ,
Postal Code: 8010
Eleftherias Avenue 79, Chloraka,
Postal code: 8220
Michalakopoulou 14, Office 204
Demitas Tower, Postal Code: 1075
70009067

Get in touch

Nikolaou Nikolaide 3,
Office 109 ,
Postal Code: 8010
70009067
© 2022. Andreas Aspros. All Rights Resereved. Website Design by G.K Progress I.T.C Services Ltd
BulgarianChinese (Simplified)EnglishEstonianFrenchGermanHebrewItalianJapaneseKoreanLatvianPolishPortugueseRomanianRussianSlovenianSwedishTurkishUkrainian