Λεύκανση δοντιών με laser!

Λεύκανση δοντιών με laser!
 \  Publications  \  Λεύκανση δοντιών με laser!

Λεύκανση δοντιών με laser!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Θα ήθελα στο άρθρο αυτό να αναφερθώ στην πιο απλή διαδικασία που διενεργείται ως μέρος του smile design, η οποία είναι η λεύκανση των δοντιών. Συγκεκριμένα, θα αναφερθώ στη λεύκανση με laser, η οποία αυτή τη στιγμή θεωρείται η καλύτερη και πιο αξιόπιστη μέθοδος λεύκανσης.

Η λεύκανση με laser είναι η μέθοδος κατά την οποία απομακρύνουμε τις χρωστικές ουσίες από τα αποχρωματισμένα δόντια, χρησιμοποιώντας ένα λευκαντικό παράγοντα και τη δέσμη φωτός laser. Αυτό γίνεται με δύο μηχανισμούς:

α) Η δέσμη φωτός laser ενεργοποιεί τον λευκαντικό παράγοντα (gel) με αποτέλεσμα αυτός να δρα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και

β) Η δέσμη φωτός laser αποδομεί τις χρωστικές ουσίες που βρίσκονται στην επιφάνεια της αδαμαντίνης ή στην οδοντίνη, επιτρέποντας στον λευκαντικό παράγοντα να τις απομακρύνει πιο εύκολα.

Έρευνες δείχνουν ότι σε ένα ποσοστό της τάξης του 89%, έχουν επιτευχθεί άριστα αποτελέσματα και οι ασθενείς απολαμβάνουν ένα άσπρο και φωτεινό χαμόγελο.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η μέθοδος αυτή γίνεται μόνο στα οδοντιατρεία και διαρκεί δύο περίπου ώρες γιατί εφαρμόζουμε τον λευκαντικό παράγοντα και τον ενεργοποιούμε με laser περισσότερες από μια φορά. Για να έχουμε ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χορηγούμε στον ασθενή και λευκαντικό παράγοντα για να τον χρησιμοποιήσει και στο σπίτι, για μια ώρα τουλάχιστον την μέρα για δύο περίπου εβδομάδες.

Η διαδικασία αυτή είναι ασφαλής και χωρίς παρενέργειες. Είναι δυνατό να παρατηρηθεί κάποια ευαισθησία στα δόντια κατά την διάρκεια της λεύκανσης η οποία, εάν είναι ανεκτή, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την διαδικασία. Εάν ειναι έντονη, πράγμα σπάνιο, διακόπτουμε την διαδικασία. Εάν η ευαισθησία επέλθει μετά την λεύκανση, τότε χορηγούμε φθόριο στο δόντια, το οποίο μειώνει αισθητά την ευαισθησία.

Για δύο περίπου εβδομάδες μετά τη διαδικασία της λεύκανσης, θα πρέπει να αποφύγουμε το κόκκινο κρασί, τα αναψυκτικά καθώς και τα φαγητά που περιέχουν χρωστικές ουσίες, αλλά και να περιορίσουμε όσο μπορούμε το κάπνισμα. Αν εφαρμόζουμε τις οδηγίες στοματικής υγιεινής και ανάλογα με τις διατροφικές μας συνήθειες, το αποτέλεσμα της λεύκανσης μπορεί να διαρκέσει και πάνω από δύο χρόνια.

Εδώ θέλω να τονίσω και κάτι πολύ σημαντικό: Η λεύκανση έχει αποτέλεσμα μόνο στα φυσικά δόντια και όχι στις εμφράξεις (άσπρα σφραγίσματα) ή σε στεφάνες ή όψεις από πορσελάνη. Εάν υπάρχουν κάποιες μικρές εμφράξεις στα πρόσθια δόντια, αυτές απαραίτητα πρέπει να αλλάζονται μετά την λεύκανση και να γίνονται με βάση το νέο χρώμα των δοντιών.

Τέλος, θα επαναλάβω κάτι που λέω συχνά: η λεύκανση βελτιώνει μόνο το χρώμα των δοντιών, δεν επηρεάζει καθόλου τις άλλες αισθητικές παραμέτρους όπως το σχήμα, το μέγεθος, τη θέση ή την επιφανειακή υφή των δοντιών. Επομένως, μια σωστή εκτίμηση της κατάστασης και συζήτηση με τον ασθενή είναι πάντα ένα απαραίτητο βήμα για να πετύχουμε ένα ωραίο χαμόγελο!

Dr. Andreas Aspros works in the field of Aesthetic Dentistry and specializes in Smile Design, which involves designing a nice, aesthetic and functional smile with the use of veneers.

Get in touch

Nikolaou Nikolaide 3, Office 109 ,
Postal Code: 8010
Eleftherias Avenue 79, Chloraka,
Postal code: 8220
Michalakopoulou 14, Office 204
Demitas Tower, Postal Code: 1075
70009067

Get in touch

Nikolaou Nikolaide 3,
Office 109 ,
Postal Code: 8010
70009067
© 2024. Andreas Aspros. All Rights Resereved. Website Design by G.K Progress I.T.C Services Ltd
BulgarianChinese (Simplified)EnglishEstonianFrenchGermanHebrewItalianJapaneseKoreanLatvianPolishPortugueseRomanianRussianSlovenianSwedishTurkishUkrainian