Η Ορθοδοντική θεραπεία στους ενήλικες με την FASTBRACES Technology

Η Ορθοδοντική θεραπεία στους ενήλικες με την FASTBRACES Technology
 \  Blog  \  Η Ορθοδοντική θεραπεία στους ενήλικες με την FASTBRACES Technology

Η Ορθοδοντική θεραπεία στους ενήλικες με την FASTBRACES Technology

Η Ορθοδοντική θεραπεία για πολλά χρόνια είχε συνδεθεί με τα παιδιά. Αυτό οφειλόταν στο γεγονός είτε της ελλιπούς ενημέρωσης είτε και κάποια φοβία των ενηλίκων ότι θα γίνονταν δεκτες ειρωνικών σχολίων από τον κοινωνικό τους περίγυρο.
Οι εποχές όμως έχουν αλλάξει . Ένα ωραίο και ελκυστικό χαμόγελο είναι θα έλεγα ένα απαραίτητο εφόδιο για να βελτιώσουμε την ζωή μας στο κοινωνικό, οικονομικό , επαγγελματικό επίπεδο. Είναι γι αυτό που βλέπουμε όλο και περισσότερους ενήλικες να ενδιαφέρονται για Ορθοδοντική θεραπεία.

Πρώτο μέλημα του οδοντιάτρου είναι να ακούσει τον ασθενή προσεκτικά για να δει τι ακριβώς θέλει να βελτιώσει στο χαμόγελο του.
Η Ορθοδοντική θεραπεία βελτιώνει κυρίως την θέση των δοντιών στον οδοντικό φραγμό. Αν έχουμε δόντια τα οποία έχουν στροφές, είναι τοποθετημένα προς τα εξω( παρειακα) η προς τα μέσα (γλωσσικά), επικαλύπτει το ένα το άλλο, η έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους,τότε η Ορθοδοντική θεραπεία είναι η κατάλληλη για αυτά τα περιστατικά. Αν ο ασθενής έχει κάποια σκελετικά προβλήματα στο πρόσωπο η έχει φθορές στα δόντια τότε ίσως να χρειαστεί διαφορετική θεραπευτική προσέγγιση.
Η νέα Ορθοδοντική τεχνολογία FASTBRACES είναι ιδανική εκτός από τα παιδιά και για τους ενήλικες. Και αυτό γιατί η Ορθοδοντική θεραπεία με την FASTBRACES Technology είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υπόθεση ημερών. Το θέμα του χρόνου είναι ίσως ο πιο αποφασιστικός παράγοντας στο να αποδεχτεί η να απορρίψει ο ενήλικας ασθενής την Ορθοδοντική θεραπεία.
Ο μοναδικός τριγωνικός σχεδιασμος των ορθοδοντικών αγκυλιων (FASBRACES) το οποίο μοιάζει με το τριγωνικό σχήμα μυλης(το μέρος του δοντιού που φαίνεται)ρίζας επιτρέπει την ταυτόχρονη μετακίνηση και της μυλης και της ρίζας του δοντιού από τα πρώτα λεπτά της τοποθέτησης των αγκυλιων( brackets). Παράλληλα αυτό το τριγωνικό σχήμα των αγκυλιων επιτρέπει την μεγαλυτερη απόσταση μεταξύ τους, όταν τοποθετηθούν στα δόντια, με αποτέλεσμα το σύρμα που τα ενώνει να είναι πιο εύκαμπτο και οι μετακινήσεις των δοντιών να γίνονται πιο γρήγορα. Είναι γι αυτούς τους λόγους που η Ορθοδοντική θεραπεία με FASTBRACES διαρκεί στην πλειοψηφία των περιπτώσεων γύρω στις 120 μέρες.

Στην θεραπεία επίσης με FASTBRACES δεν χρειάζεται να γίνουν εξαγωγές για την δημιουργία χώρου οι οποίες προκαλούν τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά προβλήματα στο χαμόγελο αλλά και στο κάτω τριτημοριο του προσώπου επιταχύνοντας την ανάπτυξη ρυτίδων.Είναι επίσης γεγονός ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον ενήλικα ασθενή να αποδεχτεί οποιαδήποτε μορφή Ορθοδοντικης θεραπείας αν χρειάζεται να γίνουν εξαγωγές.Κατά την μετακίνηση δοντιών με το σύστημα FASTBRACES παράγεται οστουν το οποίο ακολουθεί την ρίζα στην τελική της θέση, και αυτός είναι ο μηχανισμός για την δημιουργία χώρου στην Ορθοδοντικη θεραπεία με FASTBRACES.Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός εχει κατοχυρωθεί σαν πατέντα στις ΗΠΑ.
Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός στην θεραπεία με την FASTBRACES Technology η οποία μπορεί να λειτουργήσει και σε μεγάλους ηλικιακά ασθενείς.
Είναι γι αυτούς τους λόγους που προτείνω ανεπιφύλακτα την Ορθοδοντική θεραπεία με FASTBRACES Technology στους ενήλικες ασθενείς εφόσον πληρούν τα κατάλληλα κριτήρια.

Dr. Andreas Aspros works in the field of Aesthetic Dentistry and specializes in Smile Design, which involves designing a nice, aesthetic and functional smile with the use of veneers.

Get in touch

Nikolaou Nikolaide 3, Office 109 ,
Postal Code: 8010
Eleftherias Avenue 79, Chloraka,
Postal code: 8220
Michalakopoulou 14, Office 204
Demitas Tower, Postal Code: 1075
70009067

Get in touch

Nikolaou Nikolaide 3,
Office 109 ,
Postal Code: 8010
70009067
© 2022. Andreas Aspros. All Rights Resereved. Website Design by G.K Progress I.T.C Services Ltd
BulgarianChinese (Simplified)EnglishEstonianFrenchGermanHebrewItalianJapaneseKoreanLatvianPolishPortugueseRomanianRussianSlovenianSwedishTurkishUkrainian